Pedelant per Xina (5 de 5)

El vent i la pols són els meus companys.

Els confins de la terra la meva llar.

Cignes Salvatges, Jung Chang

27-08-09: ERLIAN> SONID YOUQUI· 125kms (906 kms acum.)

5h 15 m- +282m -145m

Avui hem fet moltíssims kilòmetres, a més per una autopista de pago i amb algun cotxe despistat que circulava pel carril nostre en sentit contrari!!!

Com anècdota, hem trobat uns Japonesos que passaven amb cotxe i han anat filmant a la Núria metre circulàvem, els hi hem caigut amb gràcia!.

DSCF8658

Hem sortit una mica tard, aprox. a les 10:00. Passat Erlian hem travessat un parc ple de dinosaures, de broma, ehh! I avui sí, hem pedalat a favor del vent, així que a les 15.00 ja érem a Soid Youqui. I només parar i hem trobat el mapa que buscàvem, amb noms xinesos. D’aquesta manera ens podrem anar desviant de la carretera principal.

Referent a l’Hotelet, està regentat per una noia, que no entén ni papa d’anglès, però amb signes i dibuixets ens hem entès la mar de bé!

28-08-09: SONID YOUQI > HOBOT XAR QI  · 125kms (1.031 kms acum.)

8h 25m- +620m -380m

Un cop esmorzats hem baixat a la recepció per marxar i ens hem trobat a la noia de l’Hotel i dues noies més que ens esperaven per fer-se una foto amb nosaltres, o amb en Pep perquè haven rotant totes al costat de’n Pep, … Al marxar ens han regalat dues ampolles de tè, bote!!!

Comprvant si anem bé, peruè falen pobles al mapa!

Comprovant si anem bé, perquè falten pobles al mapa!

Aui sí hem pedalat tots els kilòmetres, fins i tot els de baixada! Hem tingut el vent en contra tot el dia  hem invertit 3 hores més per fer els mateixos km que ahir.  Hem arribat a un poble que no sabem el nom. Aquí tothom queda amb la boca oberta quan ens veuen i els motoristes circulen amb el cap endarrere fins que no paeixen que només ens han vist a nosaltres, … Hem anat a comprar a 2 súpers i es peten de riure quan demanem les coses fent gestos i ho entenen.

A l’hotel on ens hem allotjat s’ha omplert de gent en pocs minuts. Semblem micros del “circu”, ens tiren fotos i cacauets! Això és la nostra teràpia del RIURE!

29-08-09: HOBOT XAR QI >  DENGYOUFANGZHEN · 97kms (1.128 kms acum.)

6h 45m- +420m -375m

El comiat de l’hotel, us podeu imaginar 5 ó 6 persones dient-nos adéu amb les mans a l’entrada?

Avui hem abandonat la Regió d’Innermongolia i hem entrat a Hebei. Fins ara el paisatge era molt similar a Mongòlia, sense gers i enlloc de cavalls els pastors o grangers anàven amb moto. Ens ha tocat molt el vent, de fet hem passat per un parc eòlic on estaven muntant molins de vent. Avui també hem fet tots els kms amb vent en contra.

Feia vent!

Feia vent!

He tornat a ser uns pallassos, per dormir hem caigut en un poblet molt petit on hem deixat moltes boques obertes al nostre pas; aquest cop si no la tancaven se l’omplien ple de mosques! Només un únic lloc per dormir: una peixera sense lavabo ( no hem preguntat ni per a dutxa, ..) per 20 yuans (2€). Ens ha costat treure’n el propietari i la seva néta de dins, se’ns han quedat mirant, mentre trèiem les alforges, menjàvem plàtans i els miràvem nosaltres a ells. Han marxat i al cap de tres minuts ha tornat per ensenyar-nos a la veïna, ….

Hem anat a comprar, només hi ha un carrer i de tots els establiments ( si se’n poden dir alguna cosa) ens sortien a mirar.  Per sopar hem anat a un locat on no hi havia ningú i un cop assegut s’ha omplert, només però, hem fet gasto nosaltres!

30-08-09: DENGYOUFANGZHEN >  ZHANGJIANKOU · 102kms (1.230 kms acum.)

7h 00m- +364m -900m

Com ja és habitual ens han dit adéu els propietaris, amics i familiars. Hem fet camí cap a Zhangjiankou. Feia molt de fred, a les 8:00 estàvem a 13ºC, quan aquest dies estàvem a 18ºC.

A la 13:00 ens hem aturat a dinar i ha començat ploure molt fort, fins a les 15:00 no hem reprès la marxa. Hem menjat una mena de raviolis, bullits amb aigua que recollien amb un cubell de la pluja. Eren bons si no miraves una gat que es passejava per sobre unes bosses de carn que tenien a terra, …

La Núria, els dumplings de carn i el gat

La Núria, els dumplings de carn i el gat

Hem passat per unes restes de la Muralla Xina, li faltaven moltes pedres que les cases del voltant les havien aprofitat per aixecar les seves parets! Després d’haver pujat un port, l’hem baixat, aproximadament uns 20 kms de baixada.

De baixada

De baixada

Ens hem posat a buscar un hotel, quan hem arribat a ZK. El primer ens ha semblat molt car, així que hem continuat buscant. Mentre preguntàvem i ningú no ens entenia, una noia ens ha dit amb anglès que coneixia un hostal baratet i ens hi ha acompanyat. Un cop instal·lats ens han dit que no, no sabem el perquè, … La noia ens ha acompanyat a 4 hotels més, un estava ple (¿? costa de creure, …), l’altre ens demanàvem que havíem d’estar-hi mínim dues nits, l’altre no volien forasters, i l’últim que era més car que el primer! Que extrany tot plegat!

Hem reculat al primer i quan ja havíem regatejat i ens han vist amb les bicis ens ha fet fora. Ja era tard i fosc, així que els hem demanat que ens diguessin on podíem passar la nit, i ens han dirigit a un HOTEL- HOTEL de 4*, hem tornat a regatejar quan ja sabíem que sí ens deixaven passar la nit. A l’entrada hi havia un cartell d’or on es pregava que s’accedís ben vestit, … Per estalviar els 300 yuans que ens ha costat l’Hotel hem anat a sopar en un fast food xino.

Quan hem tornat a l’Hotel hem vist que teníem dues alforges amb 1/2 pam d’aigua!!!

31-08-09: ZHANGJIANKOU > XIAHUAYUAN· 73kms (1.303 kms acum.)

6h 00m- +305m -511m

Després d’un esmorzar de forquilla, ai! vull dir de palillos: arròs, ous, panets farcits, … hem baixat a recepció per saber com sortir d’aquella ciutat. No en teníem ni idea, … hem estat més de 3/4 d’hora esperant que sabessin interpretar els nostres mapes, preguntant a uns i altres, trucant a no sabem qui, … Al final ens hem endut una plànols que tenien ells de propaganda i hem sabut sortir-ne nosaltres sols.

L’etapa d’avui s’ha caracteritzat pel dens trànsit i una pol·lució brutal! A més del pas per pobles tremendament bruts i pudents, … Hem passat per una carretera plena de bàscules de camions i venda d’àrids i asfalt, de tant en tant es sentia alguna voladura. Ens hem aturat a uns 7 kms de Jimingyi a dinar en un lloc de carretera i ens han regalat dues aigües fresques quan ja érem fora. Era un lloc petit i estava ple, 3 taules i la nostra, hem rigut molt.

Aire ...pur? purament brut!!!

Aire ...pur? purament brut!!!

Avui també hem tingut problemes per trobar un lloc per dormir, tres intents fracassats, i el motiu és que som occidentals. En el darrer que ens han dit que no, ens han acompanyat a una altre hotel ( amb l’entrada amagada) que a desgana ens han acceptat. Als 5 minuts de tancar-nos a l’habitació, han trucat i 3 policies ens han retingut dins l’habitació durant una hora amb els nostres passaports a les mans i esperant a una professora d’anglès que fes d’intèrpret. Volien saber com havíem entrat a Xina, perquè no sabien llegir el visat de Mongòlia. Havíem llegit de gent que havia estat per Xina que el que volien eren peles, així que en Pep els ha dit que ell també era policia. Així que hem acabat essent amics perquè no ens han fet pagar!

A l’hora de sopar hem anat a un “cuxitrill” i el cuiner ens ha ensenyat el seu passaport, per dir-nos que era de Singapur i que havia viatjat. Li hem dibuixat un mapa d’Europa per ensenyar-li on era Catalunya, perquè no li sonava ni Espanya. Mentre menjèvem uns espaguetis de conya, ens anava fent fotos amb el mòbil. Al final no ens ha volgut cobrar res, i em acabat fent-nos fotos amb ell. Aquest s’ha guanyat un gobus del món, ha estat molt content!

01-09-09: XIAHUAYUAN > YANQING · 88kms (1.391 kms acum.)

6h 30m- +466m -470m

El tajecte d’avui també ha estat per carretera transitada. Ens hem aturat a les 12:00 a menjar cacauets i plàtans en una cuneta is’ha parat un cotxe i ens ha donat 4 ampolles d’aigua, 4 prunes i raïm, només li hem pogut donar les gràcies perquè ha pujat al cotxe i ha marxat, …

A les 15:00 ens hem aturat a dinar, teníem la cara negre, però negre com el carbó, de la poqueria que arribem a respirar, potser per això s’ha parat aquell cotxe, … Avuit també hem canviat la Regió d’Hebei per la de Bejing, o sigui que ja ens anem acostant a la meta.

DSCF8708

Avui només hem tingut un NO en el primer Hotel on ens hem aturat, al segon (de luxe) ens han deixat entar. A l’hora de sopar hem hagut de caminar, ja que l’Hotel estava a uns 2 kms de centre. Hem sopat en un lloc on només feien espaguetis, ens han vingut 5 cambreres a veure què volíem, més aviat a veure que erem!!!

El tema internet, sembla que sigui un tema tabú, ningú sap on podem connectar-nos, …

02-09-09: YANQING >  a 15 Km de HUAIROU · 76kms (1.467 kms acum.)

5h 30m- +520m -780m

Hem estat a tan sols a 80 km de Beijin, però hem preferit allargar la ruta per una carretera on es travessa la Muralla. Ha estat una carretera molt poc transitada però amb un cert desnivell. I la veritat és que l’hem encertat! Hem travessat la Muralla, aquest cop si que es distingia i no és gens turística, o menys.

Més endavant la travessàvem!

Més endavant la travessàvem!

Volíem arribar-nos fins a Huairou, però ens hem aturat en un “antro” enmig de la carretera per evitar trobar problemes d’allotjament en les ciutats on hi ha policia.

Ens hem allotjat en una peixera amb cortines i algún bitxo més que ha dormit amb nosaltres. Ens han cuidat molt, sobretot amb el menjar!!

03-09-09: a 15 Km de HUAIROU > PEQUÍN · 87kms (1.554 kms acum.)

5h 00m- +150m -275m

Per esmorzar ho hem fet al mateix lloc on ens allotjàvem. Hem demanat arròs i per dir-nos que encara s’havia de fer, ens han fet entrar a la cuina. ERROR!! Cal evitar-ho sempre o entrar-hi amb una vena als ulls!!! No hi havia ni un plat ni una olla neta, ho fan sobre la marxa!

Amb el ventre ple hem reprès el nostre últim dia pedalant, direcció Pequín. Només hem trobat els últims kms amb trànsit, uns 20 kms, i sobretot els de dins la ciutat, on érem un més , ja que tot eren xinos amb bici.

Hem arribat a la nostra meta, la Plaça Tiananmen! Quina emoció! Allà hem vist gent occidental!! Com anècdota una dona gran s’ha posat a parlar amb la Núria mentre ens anàvem acostant a la Plaça, i li anava fent el signe d’OK, aquesta li parlava en xino i la Núria li contestava en català, tot hi així han tingut una llarga conversa!

Un cop a la Plaça en hem aturat a fer la foto de rigor i ens hem vist envoltats de turistes (tant orientals com occidentals) acrivillant-nos de fotos, IMPRESSIONANT!

Dos catalans d'ULB a PEK

Dos catalans d'ULB a PEK

Hem anat a buscar un alberg, el més econòmic segons la Lonely Planet, situat a 1 km de la Plaça Tiananmen. No hem pogut triar l’orientació de l’habitació, bàsicament perquè les habitacions es troben a la planta -4 i no tenen finestres.

A Pequín hem pagat per sopat tres vegades més del que estàvem acostumats, i això que tothom diu que és barat! I per fi ens hem connectat a internet que des del dia 27 d’agost no hem pogut.

04-09-09 al 12-09-09 : Visitant PEQUÍN i XIAN

Del dia 04 al 08 varem estar visitant Pequín, gastant, menjant, caminant molt (les nostres cames els va costar dos dies en canviar de xip).

Visites que varem fer a PEQUIN:

Silk Maket / Food Market / Jingshan Park / Panjiayuan Market / Temple del Cel / Tombes d’en Ming / Muralla Xina (Badaling) / Ciutat Prohibida / Zona Olímpica

A XIAN:

La ciutat / Els Guerrers de Terracota.

Us en fem cinc cèntims amb un passi de fotos.

No us perdeu l’últim tros del video!!!! Amb l’home que canta mentre puja escales…

DONCS AIXÒ ÉS TOT!

Si algú vol fer una ruta similar que es possi en contacte amb nosaltres, sobretot per atravessar certes parts del Gobi… (no és conya per molt mapes que porteu, todo parecido con la realidad es pura coincidencia…) i alguns consells per sobreviure als xinos també poden ser útils…

Us posem l’altimetria del tros d’Ulaan-Baatar a la Frontera amb Xina passant pel Parc Nacional de Terelj primer.

Altimetria Mongòlia: ULB-Xina

També l’altimetria de la primera etapa per Xina:

1a Etapa a Xina

A partir d’aquí la memòria del rellotge (T-6) va quedar “full” i no tenim més perfils…

En breu penjarem el mapa de tota la ruta i la llista de material que vam utilitzar!

Hem creat dos altres blogs un per aquest viatge (Xina i Mongòlia) i un altre pel viatge de l’any passat per Tanzània i Zanzibar on hi podeu trobar més fotos i informació.

Les adreces són:

http://mongoliaixinambici.wordpress.com

http://tanzaniambici.wordpress.com/

L’any que ve encara estar per decidir… després de debatir-nos entre CANADÀ-EEUU o NOVA ZELANDA… Potser triarem el sud d’Asia, de Vietnam a Birmània passant per Laos, Camboia, Tailàndia… ja veurem!!!!

FINS LA PROPERA I GRÀCIES PER HAVER-NOS ANAT SEGUINT I DONANT ÀNIMS!!!!

Aquesta entrada ha esta publicada en Mongòlia-Xina, sortides amb bici, Viatges amb bici pel Mòn.... Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s